Chelsea beslist derby door kunststukjes Alex en Drogba

Chelsea heeft zondag een overwinning op stadsgenoot Arsenal geboekt. Een briljant doelpunt van Didier Drogba en een late, eveneens schitterende treffer van Alex waren voldoende voor de overwinning: 2-0.

In Londen schoot Arsenal uit de startblokken. Marouane Chamakh was direct met het hoofd gevaarlijk namens de bezoekers. Ondanks vele mogelijkheden voor The Gunners was het Chelsea dat nog voor de onderbreking op voorsprong kwam. Drogba (foto) was de gevierde man.

De wijze waarop de Chelsea-aanvaller doelman Lukas Fabianski verschalkte was fraai. Drogba schoot, half uit de draai, met zijn linkerbeen raak. De bal verdween via de binnenkant van de paal in het doel.

Chelsea was na rust de betere ploeg. Nicolas Anelka verzuimde het duel te beslissen. De Fransman passeerde Fabianski, maar besloot met een schot in het zijnet in plaats van een trefzekere poging.

In de slotfase nam de spanning toe. Chamakh werd wederom gevaarlijk met een kopbal, maar zag zijn inzet tien minuten voor tijd net naast verdwijnen. Voormalig PSV'er Alex nam vlak voor tijd alle twijfel weg. De Braziliaan haalde verwoestend uit en zag zijn vrije trap doel treffen: 2-0.

Door de overwinning verstevigt Chelsea (18 punten uit zeven duels) de koppositie. Arsenal, na zondag de nummer vier, volgt op zeven punten. Manchester City is tweede met vier punten achterstand op The Blues. Manchester United is derde met vijftien punten.