Arsenal en Shakhtar ook buitenshuis goed op dreef

De kaarten in Groep H van de Champions League lijken geschud. Zowel Arsenal als Shakhtar Donetsk boekte zijn tweede overwinning op rij.

Partizan Belgrado-Arsenal 1-3Zowel Cléo als Andrei Arshavin kende een avond van gemengde gevoelens. Beiden scoorden maar misten ook een strafschop. Toch was de teleurstelling bij de Braziliaan in Servische dienst groter, doordat zijn ploeg Arsenal met de punten huiswaarts zag keren.

Uit een penalty maakte Cléo na ruim een half uur de openingstreffer van Arsenal van Arshavin ongedaan. In de 56ste minuut leek het einde van Partizan Belgrado nabij na een ongeoorloofde actie van Marko Jovanovic. Met een strafschop en een rode kaart was de schade voor de gastheren groot. Partizan bleef leven dankzij Vladimir Stojkovic, die de penalty van Arshavin stopte.

Maar met tien man bleek Partizan niet opgewassen tegen Arsenal. Marouane Chamakh en Sébastien Squillaci brachten het kwaliteitsverschil tot uitdrukking in de score, waarna Cléo de teleurstellende avond compleet maakte door in de slotfase een strafschop te missen.

Sporting Braga-Shakhtar Donetsk 0-3Hoewel de Portugese debutant in de eerste helft beter voor de dag kwam dan Shakhtar Donetsk, incasseerde Sporting Braga opnieuw een zware nederlaag. Na de 6-0 tegen Arsenal stond er bij het thuisdebuut een 0-3 uitslag op het scorebord. Een blunder van keeper Felipe was het begin van het einde. Luiz Adriano profiteerde en tekende halverwege de tweede helft ook voor de 0-2. In blessuretijd bepaalde Douglas Costa de eindstand op 0-3 uit een strafschop, die de debuterende scheidsrechter Kevin Blom toekende na een overtreding op Wilian.