Chelsea beloont ontwikkeling Aké met nieuw contract

De pas achttienjarige Nathan Aké heeft een nieuw vijfjarig contract bij Chelsea getekend. De verdediger is blij met zijn nieuwe overeenkomst.

Chelsea beloont ontwikkeling Aké met nieuw contract

'Het is zeker snel omdat ik pas anderhalf jaar bij Chelsea zat en pas een half jaar een profcontract had. Ik had een jeugdcontract getekend, dus een volgend contract was natuurlijk wel een mogelijkheid. Maar dat het ook daadwerkelijk gebeurt, is wel heel bijzonder', aldus de Hagenaar op de website van Forza Sports Group, zijn belangenbehartiger.

De verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, ontwikkelt zich razendsnel op Stamford Bridge en wil die lijn doorzetten.

Aké: 'Ik ben super blij dat Chelsea mij op deze manier wil belonen voor mijn inzet en ontwikkeling. Ik wil de mensen bij de club dan ook bedanken. Bij de club hebben ze aangegeven dat ik op de goede weg ben en me zo moet blijven ontwikkelen. Ik zal er dan ook alles aan doen om hen niet teleur te stellen en elke dag keihard blijven werken.'

Snuffelen
De Nederlander mocht vorig seizoen al geregeld aan de hoofdmacht van Chelsea snuffelen, al behoort hij dit seizoen nog niet tot de spelersgroep. Tot op heden heeft hij drie competitieduels achter zijn naam. Afgelopen seizoen maakte de voormalige Feyenoorder (hij doorliep een deel van de jeugdopleiding in Rotterdam) drie keer zijn opwachting in een competitieduel. Zijn debuut was op Boxing Day tegen Norwich.

Ook werd Aké het afgelopen seizoen uitgeroepen tot grootste talent van Chelsea en behoorde hij tot de wedstrijdselectie voor de Europa League-finale (foto), waarin Chelsea van Benfica won. Bij de club van manager José Mourinho staat momenteel ook Marco van Ginkel onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen