Benítez biedt Aké kans op Europees debuut met Chelsea

Nathan Aké kan donderdag met Chelsea zijn Europese debuut maken. De Nederlandse tiener zit bij de selectie voor het Europa League-duel met Sparta Praag. De herstelde John Terry reist ook mee.

Benítez biedt Aké kans op Europees debuut met Chelsea

Door de afwezigheid van de geschorste David Luiz is er een plekje vrijgekomen voor Aké (17) in de selectie van manager Rafael Benítez. De verdediger, die zijn jeugdopleiding genoot hij bij ADO Den Haag en Feyenoord, heeft één duel in de hoofdmacht van Chelsea op zijn naam staan.

Verder kan Benítez geen beroep doen op Victor Moses, John Obi Mikel (beiden net terug van het toernooi om de Afrika Cup) en winteraanwinst Demba Ba. De aanvaller kwam met Newcastle United al uit in de Europa League en is daarom niet speelgerechtigd.

Terry toont zich aan de vooravond van zijn rentree ambitieus. De verdediger is weer fit nadat hij zaterdag voor het Premier League-duel met Wigan Athletic (4-1 winst) verstek moest laten gaan vanwege een knieblessure. 'We doen mee met de Europa League en daarbij hebben we een opdracht: winnen. Zo simpel is het.'

Boudewijn Zenden is minder overtuigd. De assistent van Benítez ziet het als een voordeel voor Sparta Praag dat ze sinds december geen officieel duel meer hebben gespeeld. 'Ze hadden winterstop, dus ze hebben een maand gehad om zich op deze wedstrijd voor te bereiden. Ze zullen scherp en fysiek klaar zijn voor het duel.'

Mocht Chelsea Sparta Praag uitschakelen, dan is Ajax mogelijk de tegenstander in de volgende ronde. Daarvoor moeten de Amsterdammers wel Steaua Boekarest opzij zetten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen