Champions League steeds meer ijdele hoop voor De Jong

Reacties

AC Milan kan de torenhoge ambitie van Nigel de Jong nog niet waarmaken en is het nieuwe jaar begonnen met een nederlaag tegen Sassuolo (1-2). Volgens trainer Filippo Inzaghi startte de Italiaanse topclub sterk, maar leek het daarna nergens op.

Champions League steeds meer ijdele hoop voor De Jong

'Dit is vrij paradoxaal. De eerste vijftien minuten leken bijna makkelijk. In die fase hadden we de voorsprong moeten verdubbelen', aldus Inzaghi tegenover Sky Italia. 'Daarna was het niet het Milan dat we gewend zijn. We kunnen alleen onszelf iets verwijten.'

Daarmee kunnen de Champions League-plannen van de geschorste Nigel de Jong voorlopig in de ijskast. De middenvelder van Milan liet tijdens de winterstop weten dat zijn ploeg voor een plaats gaat die recht geeft op CL-voetbal, maar het gat met nummer drie Lazio is inmiddels opgelopen tot vijf punten.

Geen onoverbrugbaar verschil, maar als wordt gekeken naar de vorm van de laatste periode is een wederopbouw niet het eerste waar je aan denkt na de verliespartij tegen Sassuolo. In de laatste tien competitieduels stapte AC Milan slechts twee keer als winnaar van het veld. Ook nieuwkomer Alessio Cerci kan daar volgens Inzaghi weinig aan veranderen.

Redder
'We moeten niet denken dat hij dé redder van AC Milan is', zei de Italiaanse coach na afloop over de huurling van Atlético Madrid. Cerci verkaste onlangs richting Milaan, terwijl Fernando Torres de omgekeerde weg bewandelde. De schaduwspits debuteerde dinsdagavond in San Siro als invaller. 'Hij heeft dit seizoen niet veel gespeeld. We willen hem rustig brengen, maar hij heeft goede dingen laten zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.