Chadli eindelijk aan de slag in België: 'De spits van Gent? Oei, geen idee'

Reacties

Nacer Chadli heeft 56 interlands voor België achter zijn naam staan, maar speelde nog nooit in de Belgische competitie. Daar komt door zijn overstap naar Anderlecht snel verandering in.

Chadli eindelijk aan de slag in België: 'De spits van Gent? Oei, geen idee'

Anderlecht zorgde met Vincent Kompany aan het roer al voor de nodige verrassingen op de transfermarkt en daar kwam afgelopen weekend nog een surprise bij, toen Chadli werd overgenomen van AS Monaco. De aanvaller annex middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

De dertigjarige Chadli speelde zoals gezegd nog niet eerder in België. Hij ging op jonge leeftijd naar AGOVV Apeldoorn en kwam via FC Twente, Tottenham Hotspur en West Bromwich Albion uit bij Monaco. Tijdens zijn presentatie kreeg hij de vraag hoe goed Chadli de Belgische Jupiler Pro League kent. Weet hij bijvoorbeeld wie de trainer is van Charleroi, of wie er in de spits staat bij AA Gent?

'Oei, nee, dat weet ik niet', gaf Chadli eerlijk toe. 'Ik volgde de resultaten van deze competitie tot nu toe vooral op LiveScore. Kijken wie wint en wie niet.' Hij zal spoedig meer te weten komen over de competitie, nu Anderlecht hem heeft binnengehaald als grote naam.

Chadli heeft er zin in. 'Mijn bedoeling is om de jonge spelers te helpen op het veld, maar ook ernaast als het moet', noteerde Het Laatste Nieuws uit de mond van de technicus. 'De afgelopen twee dagen is me dat goed gelukt. Ik vind onze jonge spelers kalm en intelligent overkomen. Ze willen luisteren. Het belangrijkste voor ons is om ze de weg te tonen die ze moeten volgen. De wil om elke wedstrijd te winnen ook. Dat is de way of Anderlecht.'

Chadli heeft in de afgelopen twee jaar maar weinig gespeeld. 'Het belangrijkste voor mij is om mentaal en fysiek fit te zijn en hier een heel jaar te presteren', zei hij dan ook. 'Aan het eind van het seizoen zullen we dan wel zien. Ik wil hier vertrouwen op doen. Dat zal goed zijn voor mij én voor Anderlecht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.