Anderlecht vergroot 'Eredivisie-enclave' met komst Chadli

Reacties

Nacer Chadli keert na veertien jaar terug in België. AS Monaco verhuurt de dertigjarige aanvaller aan Anderlecht, de club van speler/trainer Vincent Kompany. Anderlecht haalde eerder al onder anderen Michel Vlap, Philippe Sandler en Sami Nasri binnen.

Anderlecht vergroot 'Eredivisie-enclave' met komst Chadli

'We werkten de afgelopen maanden hard aan de opbouw van de ploeg. We zetten volop in op de jeugd, maar investeren ook in een aantal ervaren spelers om de jongeren naar een hoger niveau te tillen. Chadli is daar één van', vertelt sportief directeur Michael Verschueren op de clubsite. 'Nacer maakt het team compleet. We zijn ervan overtuigd dat we, met de ploeg die we nu hebben, de verwachtingen van de fans zullen inlossen.'

Nacer Chadli in dienst van AGOVV.
Nacer Chadli in dienst van AGOVV.

Chadli maakte een jaar geleden de overstap van West Bromwich Albion naar Monaco, maar het werd zowel voor hem als voor de club geen succes. De international van België kwam minder aan spelen toe dan hij had gehoopt en Monaco streed totaal verrassend een jaar tegen degradatie.

De laatste keer dan Chadli in clubverband in België speelde, was in 2005 in de jeugdopleiding van Standard Luik. Van daaruit vertrok hij naar MVV Maastricht, waarna technisch directeur Ted van Leeuwen hem in 2007 naar AGOVV haalde. Via FC Twente, Tottenham Hotspur en West Brom kwam Chadli bij Monaco terecht.

Met de komst van Chadli spelen er nu nog meer spelers met een Eredivisie-verleden bij Anderlecht. Naast Vlap en Sandler zijn dat Zakaria Bakkali, Mohammed Dauda en Sven Kums.

Bekijk hier al onze video's
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer N. Chadli
Meer over N. Chadli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.