Cercle Brugge haalt Van Wijk terug

Reacties

Dennis van Wijk is de nieuwe trainer van Cercle Brugge. De Nederlander werd zelf onlangs nog ontslagen bij Westerlo en keert terug bij de club waar hij al eerder werkte.

Cercle Brugge haalt Van Wijk terug

Via de officiële kanalen maakte Cercle woensdag bekend dat het niet verdergaat met de IJslander Arnar Vidarsson. De voormalig middenvelder kwam in het verleden uit voor onder meer FC Twente en De Graafschap, waarna hij in 2008/09 bij Cercle ging spelen. Vanaf begin dit seizoen was hij assistent van Lorenzo Staelens, maar na diens ontslag in oktober werd hij eindverantwoordelijke.

Woensdag stuurde Cercle echter ook hem de laan uit, waarna de club snel handelde. Het stelde direct Van Wijk aan, die tussen 1998 en 2002 ook al trainer was in het Jan Breydelstadion. De Nederlander werd zelf begin januari aan de kant gezet bij Westerlo, dat in voormalig Roda JC-trainer Harm van Veldhoven een opvolger vond.

Het is voor Van Wijk een volgende klus in België, in het verleden was hij ook al trainer bij onder meer Antwerp FC, Charleroi en Roeselaere. Vanaf het begin van het seizoen 2006/07 stond hij aan het roer bij Willem II, maar daar stapte hij in november 2007 zelf op. Zijn taak is nu om Cercle, dat slechts één punt uit de laatste acht duels pakte, in de play-offs tegen degradatie voor het hoogste niveau te behouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.