Celtic-manager Lennon: 'Genieten van Champions League'

Neil Lennon is blij met Ajax, AC Milan en Barcelona als tegenstanders in de poulefase van de Champions League. De Noord-Ierse trainer van Celtic weet dat het voor de Schotse grootmacht zeer lastig zal worden in Groep H om überhaupt plaatsing voor de knock out-fase af te dwingen, laat staan derde te worden.

Celtic-manager Lennon: 'Genieten van Champions League'

'Dit is eigenlijk de beste, maar ook de slechtste loting die we konden krijgen', laat Lennon weten, daarmee doelend op de fraaie affiches maar mindere sportieve perspectieven. Celtic plaatste zich woensdag maar ternauwernood door over twee duels Shakhtyor Karaganda te verslaan. In het eigen Celtic Park werd de 2-0 uitnederlaag in de 93ste minuut weggepoetst: 3-0.

'Wat glamour betreft kun je het niet beter treffen dan Barcelona en AC Milan. Qua voetbal kunnen we het weer niet veel moeilijker krijgen. Deze groep doorkomen is heel lastig. Het harde werk hebben we gisteren al verricht. Nu kunnen we gaan genieten van het toernooi. Voor de supporters staan drie geweldige uitwedstrijden op het programma. En vergeet niet: op Celtic Park wachten ook weer drie mooie avonden.'

Ajax is op 22 oktober voor het derde groepsduel te gast bij Lennon & co. Twee weken later, op woensdag 6 november, is de Arena het strijdtoneel in de vierde wedstrijd voor beide ploegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen