Celtic zegeviert dankzij dubbelklapper Guidetti

John Guidetti heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Celtic. De ex-Feyenoorder bezorgde The Bhoys een uitzege op Saint Mirren (1-2).

Woensdag maakte Guidetti tijdens het bekerduel met Heart of Midlothian (3-0 winst) zijn eerste doelpunt namens Celtic en drie dagen later was de van Manchester City gehuurde spits twee keer trefzeker.

Drie minuten voor rust opende hij de score op aangeven van Scott Brown, maar in de 49ste minuut kwam Saint Mirren via Kenny McLean langszij. Na voorbereidend werk van Anthony Stokes bepaalde Guidetti veertien minuten later de eindstand op 1-2.

Door de overwinning heeft Celtic - waar Virgil van Dijk de volledige wedstrijd speelde - veertien punten uit zeven duels, twee minder dan koploper Dundee United. Saint Mirren blijft elfde. Bij de thuisclub speelde Jeroen Tesselaar de eerste helft mee.