Celtic doorbreekt bij debuut Guidetti slechte reeks

Reacties

Celtic heeft na vier duels zonder zege weer eens gewonnen. Aberdeen werd op Celtic Park met 2-1 verslagen. John Guidetti maakte als invaller zijn debuut.

Celtic doorbreekt bij debuut Guidetti slechte reeks

De Schotse topclub kende een moeizame start van het seizoen. In de voorrondes van de Champions League werd verloren van Legia Warschau en NK Maribor, terwijl in de competitie averij werd opgelopen tegen Inverness (1-0 verlies) en Dundee (1-1). Celtic ging door een reglementaire 3-0 zege uiteindelijk overigens toch door naar de volgende ronde tegen Legia, doordat de Polen een geschorste speler opstelden.

Tegen Aberdeen bleef nieuw puntenverlies uit. Al in de zevende minuut zorgde Jason Denayer (foto) voor de voorsprong en vlak na rust verdubbelde Kris Commons de marge. Ondanks de aansluitingstreffer van David Goodwillie, die ontsnapte aan de aandacht van basisspeler Virgil van Dijk, kwam Celtic niet meer in de problemen.

Ex-Feyenoorder Guidetti mocht na een uur als invaller zijn debuut maken. De 22-jarige Zweed, die overkwam van Manchester City, slaagde er echter niet in om direct zijn stempel te drukken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.