Celtic volgt Rangers en behoudt maximale score

Celtic heeft ook zijn vijfde competitiewedstrijd in Schotland gewonnen. De groen-witten versloegen Kilmarnock met 1-2. Gemakkelijk ging het echter niet voor The Bhoys.

Na zeven minuten zette Connor Samon de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na slecht verdedigen van Glenn Loovens (foto), schoof hij de openingstreffer binnen (de eerste tegentreffer van Celtic dit seizoen). Vlak voor rust zette Daryl Murphy de ploegen op gelijke hoogte. De Celtic-aanvaller benutte op feilloze wijze een strafschop.

Vlak na rust kon Anthony Stokes op het randje van buitenspel de, naar later bleek, winnende treffer binnenschieten.

Door de overwinning volgt Celtic het voorbeeld van Glasgow Rangers. De eeuwige rivaal won zaterdag met 4-0 van Dundee United en behield zo, evenals Celtic, de maximale score.