Celtic verslaat Dundee Utd en sluipt richting Rangers

Celtic heeft zondagmiddag Dundee United verslagen: 4-1. De treffers van Gary Hooper (foto), Beram Kayal, Kris Commons en Daryl Murphy volstonden om tot op twee punten van koploper Glasgow Rangers, dat zaterdag ook won, te komen. Celtic heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en zodoende minder verliespunten.

In het eerste bedrijf werd niet gescoord in Glasgow. Tien minuten na rust fabriceerde Hooper de gewenste openingstreffer. Zijn collega Anthony Stokes profiteerde van geklungel bij Dundee achterin en vond de doelpuntenmaker met een knappe steekbal. Voor Hooper was een klein tikje voldoende om te scoren.

De 2-0 van Kayal (fraaie afstandsknal) zorgde vervolgens voor de vroegtijdige beslissing. Commons vergrootte de marge naar 3-0, waarna Johnny Russell de eer redde en Daryl Murphy de eindstand bepaalde op 4-1.

De 4-1 voorsprong van Celtic bleef intact, waardoor de ploeg nog steeds over de grootste titelkans beschikt.