Glasgow Rangers vergroot gat met concurrent Celtic

Glasgow Rangers heeft zaterdagmiddag op bezoek bij Motherwell met speels gemak een 5-0 zege geboekt. Door de overwinning verstevigden de bezoekers de koppositie, al beschikt naaste rivaal Celtic nog altijd over minder verliespunten.

Na achttien minuten brak Kyle Lafferty (foto) de ban voor Glasgow. Hij omspeelde de Motherwell-goalie en rondde af. De doelpuntenmaker mocht van geluk spreken dat hij na de onderbreking ook nog op het veld stond. Vlak voor rust ging Lafferty immers door na een fluitsignaal en besloot ook nog eens de bal in het doel de schieten. De arbiter van dienst toonde echter clementie en liet een tweede gele kaart voor de Noord-Ier achterwege.

In het tweede bedrijf liep Rangers uit naar een ruime zege. Steve Davis was trefzeker uit een rebound, Nikica Jelavic kopte de bal van dichtbij in de kruising en Steven Naismith bepaalde samen met Gregg Wylde (fraai afstandsschot) de eindstand op 0-5.

Door de gemakkelijke overwinning is de voorsprong op concurrent Celtic, dat zondag op eigen veld in actie komt tegen Dundee United, gegroeid naar vijf punten. De stadgenoot heeft wel twee wedstrijden minder afgewerkt en kan bij de maximale score de eeuwige rivaal passeren. Foto: VI Images