Celtic thuis niet langs Villarreal

De kwartfinales van de UEFA Cup zijn nog geen uitgemaakte zaak. Marseille won nipt van Inter, terwijl Celtic thuis tegen Villarreal niet verder kwam dan een remise. Valencia profiteerde tegen Bordeaux in de slotfase van de numerieke meerderheid.

Olympique Marseille heeft gebruik gemaakt van het thuisvoordeel. Internazionale, waar Andy van der Meyde negentig minuten op de bank bleef, verloor in Stade Vélodrome met 1-0. Het doelpunt van Didier Drogba net na rust besliste het meeslepende duel. De matchwinnaar was echter ook een verliezer. Scheidsrechter Lucilio Cardoso Cortez Batista gaf de aanvaller uit Ivoorkust namelijk een gele kaart voor te uitbundig juichen, waardoor de spits de return in Milaan moet missen door een schorsing.

De andere Franse kwartfinalist, Girondins Bordeaux, strijdt voor de laatste kans het seizoen kleur te geven. De formatie van Michel Pavon staat elfde in de competitie en ligt ook al uit de Franse beker. De droom van de UEFA Cup is vervaagd na de thuisnederlaag tegen een uitgekleed Valencia (1-2). De prioriteiten bij Valencia liggen duidelijk niet in de UEFA Cup. Trainer Benítez, die meer oog heeft voor de Spaanse titelstrijd, bracht pas in de tweede helft vaste waarden als Amadeo Carboni, Mista en Ruben Baraja in. Bordeaux koesterde op dat moment met tien man een 1-0 voorsprong. Na de snelle openingsgoal van Alberto Riera had Antonio Mavuba al binnen een half uur een rode kaart gekregen. De Franse formatie hield lang stand, maar het ging diep in de tweede helft mis. Baraja maakte gelijk, waarna Rufete zich twee minuten voor het einde tot matchwinnaar kon kronen.

Celtic moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen Villarreal (1-1). De verliezend finalist van afgelopen seizoen kwam op achterstand door toedoen van Josico. Henrik Larsson bewees in zijn laatste jaar in Schotse dienst zijn waarde. Tien minuten nadat een goal van de Zweed was afgekeurd, bracht de spits het duel in evenwicht met een kopbal.