Celtic sleept kostbare remise uit het vuur bij FC Astana

Celtic heeft goede papieren om zich te plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. De Schotse kampioen speelde woensdag met 1-1 gelijk bij FC Astana. Over een week is de return in Glasgow.

Leigh Griffiths maakte twaalf minuten voor tijd het cruciale uitdoelpunt. De aanvaller sloeg toe op aangeven van Patrick Roberts, die de bal in bezit kreeg na slordig verdedigen van FC Astana.

De Kazachse ploeg, die vorig seizoen debuteerde in de Champions League, was in de negentiende minuut op voorsprong gekomen via Yuri Logvinenko. Het was aan Celtic-doelman Craig Gordon te danken dat de score niet opliep. Vooral de watervlugge Junior Kabananga bezorgde de Celtic-defensie handenvol werk.

Celtic bereikte de derde voorronde door Lincoln Red Imps FC uit Gibraltar uit te schakelen. De Europa Cup 1-winnaar van 1967 verloor de heenwedstrijd met 1-0, maar zette de zaken in eigen huis recht met een 3-0 zege.