Celtic heeft aan helft genoeg tegen Gibraltese stuntploeg

Reacties

Celtic heeft zich in de returnwedstrijd tegen voetbaldreumes Lincoln Red Imps FC uit Gibraltar overtuigend geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. De Schotten zegevierden met 3-0 en poetsten daarmee de beschamende 1-0 uitnederlaag weg.

Celtic heeft aan helft genoeg tegen Gibraltese stuntploeg

'De boodschap voor de spelers en voor de fans is dezelfde: wees geduldig als het na twintig minuten nog 0-0 staat. Soms wil de bal er gewoon even niet in', vertelde Celtic-manager Brendan Rodgers in aanloop naar het duel van woensdagavond aan de BBC. En alsof hij voorspellende gaven bezit, was het op Celtic Park inderdaad langer dan twintig minuten wachten op de eerste Schotse goal. Drie minuten langer, om precies te zijn.

Mikael Lustig brak de ban en opende de score in de 23ste minuut uit een vrije trap van Stuart Armstrong en daarna ging het snel. Twee minuten later was het via Leigh Griffiths al 2-0 en weer vier minuten na die treffer liet Patrick Roberts de 3-0 en daarmee eindstand aantekenen. Het bleek ruim genoeg voor Celtic - waar de Nederlandse Turk Nadir Çiftçi als invaller nog een kwartier meespeelde - om zich te plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League. Daarin wacht FK Astana op 26 juli (uit) en 2 augustus (thuis).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.