Gibraltese dreumes uitzinnig: 'Rodgers morgen ontslagen'

Reacties

Tot op de dag van vandaag had buiten Gibraltar vrijwel niemand van Lincoln Red Imps FC gehoord. Met de 1-0 zege op Celtic in de tweede voorronde van de Champions League heeft de voetbaldwerg echter geschiedenis geschreven.

Gibraltese dreumes uitzinnig: 'Rodgers morgen ontslagen'

'Dit is de grootste stunt in de historie van het Europese voetbal', stamelde aanvoerder Roy Chipolina na afloop. 'We kunnen Celtic gewoon gaan uitschakelen. Het voelt onwerkelijk om dat te kunnen zeggen, maar het is waar...'

Red Imps is de kampioen van Gibraltar, de nummer 52 van de UEFA Coëfficiëntenranglijst die alleen Andorra en San Marino boven zich houdt. De Britse krant The Guardian stelt dan ook hardop de vraag of de nederlaag in Gibraltar moet worden betiteld als het slechtste resultaat aller tijden van Celtic. De gerenommeerde Schotse krant The Herald is al even kritisch.

Celtic-manager Brendan Rodgers, die tegen Red Imps zijn debuut maakte, is het daar niet mee eens. Waar veel supporters koken van woede, stelt hij dat de nederlaag volgens hem helemaal geen afgang is. 'We hoeven ons niet te schamen', zei hij zelfs. 'Zij maakten hun kansen af, wij niet. We moeten nu niet in paniek raken. We kunnen het allemaal nog goedmaken in de return. Daarom roep ik de fans op kalm te blijven.'

Het onheilspellende 'you're getting sacked in the morning' (je wordt morgen ontslagen), daalde na de nederlaag vanaf de tribunes van het piepkleine Victoria Stadium op Rodgers neer. Volgende week woensdag moet Celtic zich in eigen huis zien te herpakken, want anders valt niet uit te sluiten dat de leus van Gibraltese fans waarheid wordt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.