Celtic geeft even gas na rust en kent goede generale richting Feyenoord

Celtic heeft zaterdag in de Schotse competitie overtuigend afgerekend met Dundee. De tegenstander van Feyenoord komende dinsdag in de Champions League kende een productief kwartier na rust.

Celtic
Celtic
3 - 0
Dundee
Dundee

Waar de VAR zes minuten voor rust een streep zette door de openingstreffer van Daizen Maeda, was het zes minuten ná rust dankzij de videoscheidsrechter wel feest op Celtic Park. Een overtreding op David Turnbull leverde een strafschop op en die werd door het slachtoffer binnengeschoten. Het doelpunt hielp Celtic over het dode punt heen en ruim een kwartier later stond het 3-0.

In de 63ste minuut maakte Kyogo Furuhashi (foto) op aangeven van Callum McGregor de 2-0 en vier minuten later was Furuhashi zelf de aangever bij de 3-0 van Matt O'Riley. Daarmee was de wedstrijd na ruim een uur lang en breed beslist, waardoor manager Brendan Rodgers richting het bezoek aan De Kuip van komende zondag wat spelers rust kon geven en anderen juist wat ritme op kon laten doen.

Celtic is na vijf wedstrijden koploper in Schotland met dertien punten, vier meer dan Rangers FC. Saint Mirren en Motherwell doen het op dit moment nog iets beter dan de aartsrivaal, die vierde staat.