Celtic bereikt na eerste Old Firm in drie jaar bekerfinale

Reacties

Op Hampden Park heeft Celtic ten koste van Rangers FC een finaleplaats om de Schotse League Cup afgedwongen. In de vierhonderdste Old Firm, de eerste in drie jaar tijd, waren twee vroege goals genoeg: 2-0.

Celtic bereikt na eerste Old Firm in drie jaar bekerfinale

Bekijk hier de samenvatting.

Het meest beladen duel van Schotland stond al drie jaar niet meer op het programma, door de financiële ineenstorting van Glasgow Rangers in 2012. De club werd drie divisies teruggezet en ging sindsdien door het leven als Rangers FC, momenteel de nummer twee van het tweede niveau.

Tegen de aartsrivaal, Celtic staat bovenaan in de Schotse competitie, keek Rangers al na een half uur tegen een 2-0 achterstand aan. Na tien minuten kopte Leigh Griffiths (foto) van dichtbij raak en twintig minuten later schoot Kris Commons de bal vanaf achttien meter in de kruising: 2-0. Het duel werd bijgewoond door ruim vijftigduizend toeschouwers.

Celtic, dat met Virgil van Dijk als basisspeler en John Guidetti als invaller aantrad, gaf die voorsprong na rust niet meer weg. Daardoor mag Celtic het in de finale opnemen tegen Dundee United, dat zaterdag door een winnende goal van Nadir Ciftçi een finaleplaats afdwong.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.