Celta verprutst voorsprong in aanloop naar duel met Ajax

Celta de Vigo reist met een slecht gevoel af naar Amsterdam voor het Europa League-duel met Ajax van donderdag. In de Primera División gaven de Galiciërs bij Las Palmas een 0-3 voorsprong uit handen: 3-3.

Na één helft leek Celta op Gran Canaria al haast zeker van de overwinning. Het stond toen immers met 0-3 voor. Die stand was al na 21 minuten bereikt. In de zesde minuut opende Daniel Wass de score uit een vrije trap. Na veertien minuten stond het 0-2. Iago Aspas (foto boven) verschalkte Las Palmas-doelman Cruz Raul met een fraai lobje. Diezelfde Aspas rondde in de 21ste minuut een uitbraak doeltreffend af: 0-3.

De tweede helft gaf een volledig ander spelbeeld. Las Palmas zette druk op het doel van Celta-doelman Sergio Álvarez en mocht na zeven minuten voor de eerste keer juichen. Pedro Bigas profiteerde van zwak ingrijpen van Álvarez. De spanning was volledig terug toen Celta-verdediger Sergi Gómez na iets meer dan een uur een strafschop veroorzaakte. Daarvoor kreeg hij zijn tweede gele en dus rode kaart. Jonathan Viera schoot de strafschop feilloos binnen.

Las Palmas kreeg vleugels en twee minuten na de 2-3 stond het weer gelijk. Kevin-Prince Boateng rondde atletisch af uit een voorzet van Míchel Macedo. Verder kwam Las Palmas niet.

Oud-Feyenoorder John Guidetti zat negentig minuten op de bank van Celta. Wedstrijden van die ploeg staan de laatste weken garant voor spektaktel. In de laatste vier competitiewedstrijden van Celta vielen 23 doelpunten. In de Primera Divisíon staat Celta negende met veertien punten uit tien wedstrijden. Las Palmas is de nummer tien met een punt minder.

Ajax
Op 20 oktober was Celta in de Europa League gastheer voor Ajax. Een wedstrijd met mooie doelpunten eindigde toen in 2-2. Dondedag staan de ploegen in Groep G van de Europa League opnieuw tegenover elkaar, maar nu in Amsterdam (aftrap 21.05 uur). Ajax is koploper en heeft na drie wedstrijden zeven punten. Dat zijn er twee meer dan Celta. Wint Ajax donderdag en spelen Panathinaikos en Standard Luik in Griekenland gelijk, dan plaatst de ploeg van trainer Peter Bosz zich voor de volgende ronde.