Celta vernedert Bilbao op eigen veld

Celta de Vigo verraste met een monsterzege bij Athletic de Bilbao. Real Madrid dankte de overwinning op Real Zaragoza aan Fernando Hierro. Valencia ontsnapte in de slotfase aan puntverlies tegen Osasuna. Makaay scoorde voor Deportivo.

Celta de Vigo vernederde Athletic de Bilbao in het eigen San Mamés. De bezoekers wonnen liefst met 6-1. Catanha opende de score, Vágner maakte er 0-2 van. Ismael Urzaíz deed nog wat terug voor de Basken maar via Peter Luccin, Valeri Karpin, Jesuli en Florian Maurice liep Celta in La Catedral uit naar een grote overwinning.

Real Madrid versloeg Real Zaragoza met 3-1. De grote man aan Madrileense kant was deze keer Fernando Hierro. De centrale verdediger en aanvoerder van Real maakte alledrie de doelpunten. Zijn eerste van zondag was zijn honderste in het shirt van de Koninklijke.

Medekoploper Valencia leek twee punten te verspelen in de thuiswedstrijd tegen Osasuna. Juan Sánchez zorgde pas in de 78ste minuut voor de 1-0. Toen John Aloisi zes minuten voor tijd gelijkmaakte, leek de wedstrijd op 1-1 te eindigen. Drie minuten in blessuretijd bracht Ruben Baraja Valencia echter alsnog de winst, waardoor Valencia en Real Madrid samen aan kop blijven.

Deportivo La Coruña boog pas in de slotfase een 1-0 achterstand tegen Tenerife om in een 3-1 overwinning. Verantwoordelijk voor de ommmekeer waren Lionel Scaloni met twee en Roy Makaay met één doelpunt.

Alavés sloeg ook in de slotfase toe bij Espanyol. In de laatste vijf minuten zorgden Astudillo en Iván Alonso alsnog voor een overwinning voor Alavés. Jordi Cruijff speelde de hele wedstrijd, Richard Witschge viel in.

Sander Westerveld pakte met Real Sociedad drie belangrije punten in de strijd tegen degradatie. Sociedad won uit bij Real Mallorca met 2-0. Darko Kovavcevic, die in de winterstop terugkeerde van Juventus, maakte beide doelpunten.