Ceferin ontkent complottheorieën: 'Ik ben onafhankelijk'

Reacties

Aleksander Ceferin heeft zich in aanloop naar de UEFA-verkiezingen verdedigd tegen de beschuldigingen aan zijn adres. De Sloveense concurrent van Michael van Praag in de strijd om de vacante leiderspositie bij de Europese voetbalbond maakt korte metten met de 'complottheorieën.'

Ceferin ontkent complottheorieën: 'Ik ben onafhankelijk'

Eerder deze week kwamen berichten van het Noorse voetbalblad Josimar naar buiten dat Ceferin bij zijn campagne hulp zou hebben gehad van de Russische voetbalbond en FIFA-voorzitter Gianni Infantino, die zijn Noorse rechterhand Kjetil Siem bij de Scandinavische bonden zou hebben laten lobbyen. Als tegenprestatie zouden beloftes zijn gedaan over de organisatie van het EK in 2024 of 2028. Van Praag reageerde geschokt op het vermeende vals spel.

Volgens Ceferin (foto, midden) is dat helemaal nergens voor nodig. 'Eerst ben ik een marionet van Platini, dan weer de marionet van Infantino, dan weer die van Rusland en uiteindelijk die van Italië', zei de Sloveen tijdens een persconferentie. 'Het is blijkbaar moeilijk voor sommige journalisten om te begrijpen dat iemand uit Slovenië een onafhankelijke kandidaat kan zijn. Maar vertrouw me, ik ben onafhankelijk', aldus Ceferin in aanloop naar de verkiezing van 14 september in Athene.

Na het afhaken van de Spanjaard Ángel José Villar geldt Ceferin als favoriet om de geschorste Michel Platini op te volgen als voorzitter van de Europese voetbalbond. Vooraanstaande voetballanden als Duitsland, Frankrijk en Rusland schaarden zich achter de Sloveen, die ook vanuit Scandinavië diverse steunbetuigingen kreeg. Van Praag weet zich op zijn beurt gesteund door de Engelse voetbalbond (FA) en de Belgische voetbalbond (KBVB).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.