Van Praag geschokt door bericht over vals spel concurrent

Reacties

Michael van Praag ziet in de beschuldigingen aan het adres van tegenstander Aleksander Ceferin de praktijken van koehandel terug die hij als UEFA-voorzitter juist wil uitbannen.

Van Praag geschokt door bericht over vals spel concurrent

'Ik ben geschokt', zegt Van Praag op Twitter als reactie op een artikel in het Noorse Josimar. Daarin wordt zijn concurrent voor het UEFA-presidentschap, Ceferin, beticht van vals spel. De Sloveen zou worden geholpen door FIFA-president Gianni Infantino, die zich ongeoorloofd bemoeid zou hebben met de verkiezingen van de Europese voetbalbond.

'Als het waar is, dan zijn we terug bij de oude manier van werken in het voetbal. Dit is precies waarin ik verandering wil brengen. We hebben een oprechte leider in het voetbal nodig, iemand op wie je kunt vertrouwen en geen op macht beluste politicus.'

Volgens Josimar heeft Infantino zijn rechterhand en FIFA-directeur Kjetil Siem laten lobbyen bij de Scandinavische bonden. Daarbij zouden onder meer beloftes zijn gedaan over de organisatie van het EK van 2024 of 2028 als tegenprestatie voor het vroeg en publiekelijk uitspreken van de steun aan Ceferin.

De Scandinavische bonden hebben daadwerkelijk hun steun uitgesproken voor Ceferin. Opmerkelijk genoeg gebeurde dat al begin juni, terwijl de termijn voor het aanmelden als kandidaat nog niet was gesloten.

Op 14 september kiezen de Europese bonden een nieuwe president van de UEFA. Naast Van Praag en Ceferin is de Spanjaard Ángel José Villar kandidaat voor de sinds het vertrek van Michel Platini vacante positie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.