Cazorla blij met Sánchez: 'Waarom niet de titel?'

Reacties

Arsenal-speler Santi Cazorla is blij dat zijn club Alexis Sánchez heeft aangetrokken. De Spanjaard heeft na de komst van de Chileense aanvaller alle vertrouwen in een titel voor The Gunners, net als Sánchez zelf trouwens.

Cazorla blij met Sánchez: 'Waarom niet de titel?'

In zijn eerste interview in dienst van Arsenal gaat Sánchez, die overkomt van Barcelona, in op zijn doelstellingen. 'Ik ben hier om zoveel mogelijk prijzen en titels te winnen', klinkt het enthousiast. 'Het is een grote club en een geweldig team. Er kunnen hier mooie dingen gebeuren. De titel? Daar kom ik dus voor. De titel, de Champions League en iedere andere prijs die er te winnen valt.'

'Een erg belangrijke transfer', zo typeert Santi Cazorla op zijn beurt de komst van Sánchez, die door de komst van Luis Suarez overbodig werd in Catalonië. 'Zoals ik al vaker heb gezegd: hij is een speler van wereldklasse. En als je spelers van een gigantisch niveau haalt, dan tilt dat het niveau van de ploeg óók naar een gigantisch niveau', weet hij.

Men moet ook volgens Cazorla dan ook niet raar opkijken als de Londense club komende seizoen de Premier League-titel pakt. 'Absoluut! Waarom niet? We hebben een betere ploeg dan vorig jaar, toen we ook nog eens pech met blessures hadden.'

Ziedend
Waar ze in Londen blij zijn met de komst van Sánchez, daar is Barça-icoon Hristo Stoichkov ziedend over de verkoop van de Chileen. 'Dankzij mensen die totaal geen verstand van voetbal hebben, heeft Barcelona nu een van de beste spelers verkocht', fulmineert de Bulgaar.

'Alexis was met zijn snelheid, vastberadenheid en mentaliteit de beste van Barcelona. Zo is het hier altijd gegaan: blijkbaar houden ze bij Barça niet van grote spelers', aldus Stoichkov over de club waar ook mannen als Lionel Messi, Andrés Iniesta en Neymar onder contract staan.

Overigens presenteerde Arsenal vrijdag ook de nieuwe tenues voor het nieuwe seizoen, hier gedragen door (vlnr) Olivier Giroud, Mesut Özil en Cazorla.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.