Cavani houdt huis, Lyon op schot, Zlatan evenaart record

Reacties

Edinson Cavani heeft Damjan Djokovic slechte vooruitzichten bezorgd op handhaving in de Ligue 1. Olympique Lyon mag zich opmaken voor de Champions League.

Cavani houdt huis, Lyon op schot, Zlatan evenaart record

Gazélec Ajaccio - Paris Saint-Germain 0-4
De kampioen heeft dankzij drie treffers van Cavani eenvoudig gewonnen op Corsica, waar de voormalige Spartaan Djokovic na een klein uur binnen de lijnen kwam.

Cavani had toen al de eerste twee treffers verzorgd voor de hoofdstedelingen, beide keren op aangeven van Ángel Di María. Vlak na de entree van de Nederlandse Kroaat Djokovic maakte de Uruguayaan ook nog een derde treffer. Het slotakkoord was van Zlatan Ibrahimovic, zijn 35ste deze jaargang in competitieverband. Hij evenaarde hiermee Gunnar Andersson als meest trefzekere Zweed in één seizoen in de Ligue 1.

Slecht nieuws voor Ajaccio kwam er uit Toulouse, waar de plaatselijke FC afrekende met degradant Troyes (1-0). Hierdoor staan beide clubs in punten gelijk, met negen goals voorsprong voor Toulouse. Stade Reims heeft een punt minder. Van deze drie ploegen degraderen er volgende week twee.

Olympique Lyon - AS Monaco 6-1
Lyon verzekerde zich vrijwel zeker van directe plaatsing voor de Champions League. Met nog een speelronde te gaan is de voorsprong van de thuisclub op de Monegasken drie punten en ook aan het doelsaldo werd gewerkt.

Mede door drie treffers van Alexandre Lacazette werd het 6-1, waardoor Lyon ook 22 goals voorsprong heeft op de club uit het prinsdom. Nummer drie Monaco moet op zijn beurt iets overhouden op de nummer vier Olympique Nice, dat met twee punten minder aast op de plek die recht geeft op voorrondewedstrijden voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.