Cavani helpt PSG aan belangrijke zege op concurrent

Paris Saint-Germain heeft zich in het duel met Girondins de Bordeaux gerevancheerd voor de nederlaag tegen Toulouse vorige week. Edinson Cavani nam beide doelpunten voor zijn rekening in het Parc des Princes (2-0).

Waar PSG zijn competitiewedstrijden vorig seizoen door een immens krachtsverschil praktisch tot oefenpotjes degradeerde, hebben de Parijzenaren het dit seizoen een stuk lastiger. De ploeg van trainer Unai Emery had na zes speelronden al twee keer verloren, even vaak als het hele vorige seizoen. AS Monaco en Toulouse waren beiden te sterk voor de regerend kampioen.

PSG vond zichzelf daardoor terug op een ongebruikelijke vierde plaats met dertien punten, evenveel als de tegenstander van zaterdag: Bordeaux. De thuisploeg begon het duel met zijn concurrent uitstekend, want na drie minuten lag de bal er al in. Cavani knikte een voorzet van Ángel Di María hard binnen.

Na een half uur maakte de Uruguayaan op fraaie wijze zijn tweede van de avond door een strakke bal van Layvin Kurzawa achter zijn standbeen langs in het doel te werken. Di María leek in de tweede helft de derde treffer voor PSG te maken, maar het feestje voor de Argentijn ging niet door wegens buitenspel.

Opvallend was in de slotfase nog de invalbeurt van Hatem Ben Arfa. De Fransman, die overhoop lag met zijn trainer, kwam tien minuten voor tijd in het veld voor Lucas Moura. 'Je bent geen Messi. Jij kunt geen wedstrijd in je eentje beslissen', beet Emery hem niet zo lang geleden nog toe om hem vervolgens buiten zijn wedstrijdselectie te laten voor het duel met Toulouse.