Casillas ziet FC Porto eenvoudig winnen in Sittard

Nog zonder Iker Casillas heeft FC Porto een ruime overwinning geboekt op bezoek bij Fortuna Sittard: 1-5. De van Real Madrid overgenomen doelman behoorde niet tot de wedstrijdselectie.

Het krachtsverschil was groot in Limburg, waar de thuisclub na acht minuten al tegen een 2-0 achterstand aankeek. André Silva en Silvestre Varela (strafschop) zorgden voor de comfortabele voorsprong van Porto, waarna Lars Hutten na een klein kwartier iets terugdeed namens Fortuna.

Door treffers van opnieuw André Silva en André André stond het halverwege 1-4 en na rust, toen Bruno Martins Indi inmiddels binnen de lijnen was gekomen bij de bezoekers, werd er lang niet gescoord. Kort voor tijd bepaalde Yacine Brahimi namens FC Porto de eindstand op 1-5.

Casillas rondde zaterdag zijn transfer naar FC Porto af. De 34-jarige doelman nam na 25 jaar afscheid van Real Madrid, waarmee hij onder meer vijf landstitels en drie keer de Champions League won. Als international van Spanje werd hij twee keer Europees kampioen (2008 en 2012) en won hij in 2010 het WK door in de finale Nederland te verslaan.