CAS gaat beslissen over beroep Nakhid

Reacties

David Nakhid heeft beroep aangetekend bij sporttribunaal CAS tegen een beslissing van de verkiezingscommissie van de FIFA. De oud-voetballer uit Trinidad & Tobago is het niet eens met zijn uitsluiting voor de FIFA-verkiezing van 26 februari.

CAS gaat beslissen over beroep Nakhid

Nakhid liet direct na het besluit van de verkiezingscommissie van de FIFA om hem van de kandidatenlijst te schrappen al weten in beroep te gaan. Het CAS bevestigde maandagochtend dat Nakhid zich officieel bij het sporttribunaal gemeld heeft. Wanneer uitsluitsel volgt, is nog niet bekend.

De oud-speler van onder meer KSV Waregem en Grashoppers zou volgens de wereldvoetbalbond niet over de vijf vereiste steunbetuigingen beschikken. Nakhid wijt dat aan een dubbele steunbetuiging van de Maagdeneilanden waarover hij naar eigen zeggen niet is geïnformeerd.

Door uitsluitingen zijn er nog vijf kanshebbers voor de hoogste positie bij de FIFA over. De Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale, Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, Jérôme Champagne en Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de UEFA. De geschorste UEFA-voorzitter Michel Platini en de Liberiaan Musa Bility vielen onlangs (voorlopig) af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.