Carver verdenkt speler van expres rood: 'Makkelijke uitweg'

Reacties

Manager John Carver denkt dat zijn speler Mike Williamson expres rood pakte namens Newcastle United, omdat hij de druk niet aankan van degradatievoetbal. Dat zei hij na afloop van de verloren partij tegen Leicester City.

Carver verdenkt speler van expres rood: 'Makkelijke uitweg'

Williamson kreeg na ruim een uur spelen zijn tweede geel, voor een late tackle op Jamie Vardy. Newcastle stond op dat moment al met 3-0 achter tegen Leicester, wat ook de einduitslag zou zijn. 'Het zag eruit alsof hij het expres deed. Een volstrekt onnodige overtreding', meende Carver voor de camera van de BBC.

Newcastle United verloor al voor de achtste keer op rij in de Premier League, waardoor het verzeild geraakt is in de degradatiestrijd. 'Als iedereen zijn verantwoordelijkheden had gekend, waren we nooit zo in de problemen gekomen. Williamson is nu twee wedstrijden geschorst, dat is een makkelijke uitweg voor hem.' Overigens ontkende Williamson zelf met opzet gehandeld te hebben.

Tot overmaat van ramp werd ook Daryl Janmaat in de extra tijd nog weggestuurd met zijn tweede geel. 'Ik heb Tim Krul nog gevraagd om Daryl te zeggen dat hij rustig moest blijven. En dat deed hij niet. De wedstrijd was al verloren. We kunnen onszelf niet zo in de voet blijven schieten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.