Carver verdedigt Krul: 'Tim heeft hart voor de club'

Reacties

Hét verhaal aan Newcastle United-zijde na de derbynederlaag bij het Sunderland van Dick Advocaat was het gedoe rondom Tim Krul. Zijn sportieve gebaar werd hem lang niet door iedereen in dank afgenomen, maar zijn manager John Carver verdedigde hem.

Carver verdedigt Krul: 'Tim heeft hart voor de club'

De Nederlandse goalie werd vlak voor rust geklopt door een wereldgoal van Jermain Defoe, die ook de winnende bleek: 1-0. Net als iedereen vond ook Krul het een prachtige treffer, voor het oog van de camera's feliciteerde hij de aanvaller in de rust in de spelerstunnel dan ook met zijn pareltje. Het kwam de keeper op social media direct op een hevige storm van kritiek van de eigen fans en Sky-analist Jamie Carragher te staan.

Manager Carver sprong na afloop van de wedstrijd nadrukkelijk in de bres voor de doelman. 'Als er één persoon is die hart voor deze club heeft, dan is dat Tim Krul wel', zo verzekerde hij. 'Altijd als er bij ons iets aan de hand is, is Tim degene die zich opwerpt om het op te lossen. Give me Tim Krul any day of the week, hij is helemaal gek van Newcastle United. Als we ons onsportief gedragen, worden we afgemaakt. Daarbij: als je door zó'n fraai staaltje geklopt wordt, moet je dat kunnen accepteren.'

Over de prestatie van zijn ploeg was Carver een stuk minder positief dan over Krul. 'We waren ronduit verschrikkelijk in de eerste helft, met 0-0 halverwege was ik heel blij geweest. Het minimale wat ik van mijn ploegen verwacht is dat ze honderd procent geven, en dat deden wij niet. Tot we een keer van ze winnen, zal dit nog weken, maanden of jaren pijn doen', doelde hij op de reeks van vijf opeenvolgende derbynederlagen. 'We waren op alle vlakken de mindere', besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.