Captain Rooney schiet Engeland vanaf de stip voorbij Noren

Reacties

Wayne Rooney heeft zijn eerste wedstrijd als aanvoerder van de Engelse nationale ploeg opgeluisterd met de winnende goal tegen Noorwegen.

Captain Rooney schiet Engeland vanaf de stip voorbij Noren

Het was voor de Engelsen de eerste interland na het zo teleurstellend verlopen WK. Daarin werden The Three Lions in een groep met Uruguay, Italië en Costa Rica uitgeschakeld. Na dat toernooi zwaaiden bovendien sterkhouders Steven Gerrard en Frank Lampard af. Wayne Rooney kreeg van bondscoach Roy Hodgson zodoende de aanvoerdersband toebedeeld.

De eerste wedstrijd met de Manchester United-aanvaller als skipper leverde evenwel geen overtuigende overwinning op. Engeland was op Wembley weliswaar zoals verwacht de betere ploeg, maar ondanks een uitblinkende Raheem Sterling en mogelijkheden voor Daniel Sturridge, Alex Oxlade-Chamberlain, Phil Jones en Leighton Baines, stond het halverwege teleurstellend 0-0.

Na de pauze moest keeper Joe Hart tweemaal kort na elkaar ingrijpen bij pogingen van Joshua King, maar het was de thuisploeg die de verdiende voorsprong pakten. De ongrijpbare Sterling werd door voormalig Feyenoorder Omar Elabdellaoui in het strafschopgebied neergelegd, waarna Rooney zijn team vanaf de stip op 1-0 zette. Fabian Delph en Calum Chambers mochten van Hodgson vervolgens hun debuut maken, maar ondanks een kans van Arsenal-aankoop Danny Welbeck bleef het bij 1-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.