Capello neemt voorbeeld aan Ferguson: 'Ik stop na WK 2018'

Reacties

Fabio Capello beëindigt na het WK 2018 in Rusland zijn loopbaan als trainer. Dat heeft de 67-jarige bondscoach van de Russische nationale ploeg laten weten. Hij spiegelt zich aan Sir Alex Ferguson, die afgelopen zomer stopte.

Capello neemt voorbeeld aan Ferguson: 'Ik stop na WK 2018'

Capello tekende onlangs nog een nieuw vierjarig contract met de Russische bond (RFU), waardoor hij ten tijde van zijn afscheid zes jaar de leiding heeft gehad over het nationale elftal van Rusland. 'Dan ben ik inmiddels 71 jaar oud en is het tijd om te stoppen', licht Capello zijn besluit maandag toe in gesprek met het Russische R-Sport.

Capello heeft tegen die tijd ruim tien jaar als bondscoach gewerkt. Eerder stond hij tussen 2007 en 2012 aan het roer van de Engelse nationale ploeg. Verder werkte hij twee periodes voor AC Milan (1991-96 en 1997/98) en Real Madrid (1996/97 en 2006/07), was hij succesvol met AS Roma (1999-2004) en gaf hij twee jaar leiding aan Juventus (2004-06).

Capello won in zijn lange trainersloopbaan onder meer zeven landstitels en een keer de Champions League. Dat hij inmiddels al ruim zeven jaar niet meer actief is als clubtrainer impliceert dat de Italiaan het rustiger aan wil doen en niet, zoals Ferguson bij Manchester United deed, tot het eind van zijn loopbaan een club wil trainen.

In een ander opzicht spiegelt Capello zich wel aan de succesvolle Schot, die op zijn 72ste na 27 jaar afscheid nam bij The Red Devils. 'Dit is echt mijn laatste contract. Ik ga een voorbeeld nemen aan Alex Ferguson. Hij stopte toen hij 72 was, dat ga ik een jaar eerder doen', aldus Capello, die komende zomer op het WK in Brazilië aanwezig is met Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.