Capello geeft leiding aan Rusland tot aan WK in eigen land

Fabio Capello tekent op korte termijn een nieuw vierjarig contract als bondscoach van Rusland, dat daarmee tot aan het WK 2018 in eigen land onder leiding van de nu 67-jarige Italiaan staat.

Capello geeft leiding aan Rusland tot aan WK in eigen land

Dat heeft de Russische Minister van Sport zaterdagochtend laten weten in de plaatselijke media. De Russische bond (RFU) stelde Capello na het EK 2012 aan als opvolger van de huidige AZ-trainer Dick Advocaat, die op de Europese eindronde in Oekraïne en Polen niet verder kwam dan de groepsfase.

Met Capello aan het roer plaatste Rusland zich als winnaar van Groep F ten koste van Portugal (dat vrijdagavond in de play-offs met 1-0 van Zweden won) direct voor het WK 2014 in Brazilië. Om de goede prestaties en de continuïteit te waarborgen mag de Italiaanse succescoach zijn werkgever ook naar het EK 2016 in Frankrijk leiden en vervolgens voorbereiden op de rol als gastland die Rusland twee jaar later tijdens het WK heeft.

Mocht Capello zijn contract volledig uitdienen, dan zou dat het langste dienstverband zijn uit zijn rijke loopbaan. Eerder was hij al wel vijf achtereenvolgende jaren trainer van AC Milan (1991-1996), AS Roma (1999-2004) en Engeland (2007-2012).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen