Cambuur zegevierde alleen in 1992 in Limburg

Reacties

● Roda JC won vier van de vijf eerdere Eredivisie-ontmoetingen met Cambuur in Kerkrade (G1).

Cambuur zegevierde alleen in 1992 in Limburg

● Roda won in de seizoenen dat het tegen Cambuur speelde in de Eredivisie telkens de eerste onderlinge ontmoeting van het seizoen, maar nooit het tweede treffen (G4, V1).

● De Limburgers zijn dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis (W2, G2) en kregen in deze vier duels slechts twee doelpunten tegen.

● Roda JC is dit seizoen het meest succesvolle team qua tackles in zowel absolute (123 gewonnen) als relatieve zin (84 procent succespercentage).

● De laatste vijf Eredivisie-duels van Roda JC leverden één doelpunt na rust op.

● Roda JC is de tweede club met twee scorende Australiërs in één seizoen (Rostyn Griffiths en Tomi Juric), na NAC Breda in 1995/96 (Graham Arnold en Tony Vidmar) en 1996/97 (Zlatko Arambasic, Graham Arnold en Tony Vidmar).

● Roda JC maakte vier van de zeven doelpunten (57 procent) dit seizoen uit standaardsituaties, terwijl SC Cambuur als enige ploeg dit Eredivisieseizoen alle (zeven) doelpunten uit open spel maakte.

Tomi Juric wint een kopduel van Feyenoorder Jens Toornstra, de spits is één van de twee scorende Australiërs van Roda JC.
Tomi Juric wint een kopduel van Feyenoorder Jens Toornstra, de spits is één van de twee scorende Australiërs van Roda JC.

● Cambuur boekte de eerste uitzege ooit in de Eredivisie in Limburg (1-3 tegen MVV in 1992), maar dat was tevens de laatste keer dat de Leeuwarders in die provincie wonnen (sindsdien elf wedstrijden in Limburg).

● Cambuur (23) is pas de tweede club deze eeuw met minimaal 23 tegentreffers na zeven speelronden, na VVV-Venlo (24) in 2007/08.

● Cambuur was in de eerste helft van 2015 de Eredivisie-ploeg met gemiddeld het meeste balbezit (59 procent), maar staat dit seizoen twaalfde in dit klassement met 49 procent.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.