Cambuur walst na flitsende start over Dordrecht heen

Het duel SC Cambuur - FC Dordrecht was slechts vijfenhalve minuut spannend. Door twee razendsnelle doelpunten van de thuisploeg was het tam spelende Dordt al snel kansloos. Het werd uiteindelijk 4-1.

De wedstrijd was nog geen minuut uit toen Dordrecht-doelman Filip Kurto de bal voor het eerst uit zijn net mocht grabbelen. Albert Rusnák onderschepte de bal na balverlies van Josimar Lima en stuurde Daniël de Ridder diep, die de bal op prachtige wijze over Kurto heen in het doel schepte. Vijf minuten daarna sloeg Cambuur weer toe. Bartholomew Ogbeche rondde af (foto onder) na voorbereidend werk van Sander van der Streek en Furdjel Narsingh.

De oudere broer van PSV'er en international Luciano Narsingh, was in de eerste helft een plaag voor de defensie van Dordt. Linksback Marvin Peersman kreeg totaal geen vat op de snelle rechtsbuiten, die zijn ploeggenoten enkele grote mogelijkheden bood. Ondanks die overdaad aan kansen voerde Cambuur de score voor rust niet verder op en daarmee deed het zichzelf tekort.

De derde goal van de Leeuwarders kwam er zeven minuten na de pauze alsnog. Ogbeche gleed een uitstekende voorzet van De Ridder tegen de touwen. Het was al het vijfde competitiedoelpunt van de Nigeriaan, die door de schorsing van Michiel Hemmen en reserverol van Martijn Barto weer eens in de punt van de aanval begon. Daarna leidde de thuisclub De Schapenkoppen naar de slachtbank, want Van der Streek (bovenste foto) knalde de bal met links strak in de kruising: 4-0. In de slotfase zorgde Dordt via Rihairo Meulens nog voor een eretreffer.

Negatieve spiraal
Met de kansloze nederlaag in Leeuwarden komt er voorlopig geen einde aan de zwakke reeks van Dordrecht, dat na de zege tegen SC Heerenveen (1-2) op de openingsdag van het seizoen in een negatieve spiraal is beland. In de zeven duels na die wedstrijd vergaarde de club slechts twee punten. De Dordtse defensie is de afgelopen weken bovendien zo lek als een mandje, want vorige week tegen Vitesse (6-2) kreeg de ploeg van Ernie Brandts ook al de ene na de andere treffer om de oren. Met een doelsaldo van -11 staat de promovendus voorlaatste.

Voor Cambuur ziet de wereld er heel anders uit. De ploeg van Henk de Jong behaalde uit acht duels vijftien punten en staat daarmee vierde. De geel-blauwen zijn in eigen stadion bovendien nog ongeslagen. Na de interlandpauze speelt Cambuur uit tegen aartsrivaal SC Heerenveen.