SC Cambuur: veel balbezit en dodelijk in standaardsituaties

Reacties

● SC Cambuur–FC Dordrecht werd één keer eerder gespeeld in de Eredivisie: in 1993 won de ploeg uit Leeuwarden met 5-0, de grootste Eredivisiezege ooit van Cambuur.

SC Cambuur: veel balbezit en dodelijk in standaardsituaties

● Cambuur won zeven van de laatste acht wedstrijden tegen FC Dordrecht (V1 – alle competities); De Schapenkoppen wisten in maar drie van de acht ontmoetingen te scoren.

● Cambuur verloor slechts één van de laatste negen thuiswedstrijden in de Eredivisie (W6, G2).

● De Leeuwarders hebben na zeven Eredivisieduels net zo veel punten als vorig seizoen na elf wedstrijden (twaalf).

● Cambuur kan na de 3-0 tegen Groningen voor de eerste keer sinds de promotie in 2013 twee Eredivsieduels op rij thuis de nul houden.

● Alleen Feyenoord en Vitesse hebben dit seizoen gemiddeld meer balbezit dan Cambuur (56,3 procent); Dordrecht volgt op plaats vijf (56,0 procent).

● Bij de laatste vijf Eredivisiegoals van Cambuur in eigen huis waren acht verschillende spelers betrokken (doelpunten van Van de Streek, Ogbeche, Rusnák, Hemmen en Bakker; assists van El Makrini, Reijnen en Bijker).

● De Leeuwarders scoorden al vier keer uit een hoekschop dit seizoen , het meeste van alle Eredivisieploegen. Cambuur maakte overigens zes van zijn elf goals uit een dood spelmoment.

● FC Dordrecht is ongeslagen in de laatste acht uitwedstrijden (W4, G4 – alle competities).

● De vijf behaalde punten van FC Dordrecht werden alle veroverd in uitduels (W1, G2).

● De ploeg van trainer Ernie Brandts won alleen op de eerste speeldag van SC Heerenveen (1-2), in de zes volgende duels die volgden boekte Dordrecht geen zege (V4, G2).

● Mocht Dordrecht winnen in Leeuwarden dan evenaart de ploeg wel het meest behaalde punten na acht duels (acht in 1991/92).

● Alleen Excelsior maakte dit Eredivisieseizoen minder uitdoelpunten (twee) dan FC Dordrecht (drie), maar tegelijkertijd pakten alleen de traditionele topdrie plus AZ meer punten in uitwedstrijden dan de Dordtenaren (vijf).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.