Cambuur voor AZ eerste horde in jacht op derde plaats

Reacties

Voor AZ breekt een cruciale fase aan, willen de Alkmaarders überhaupt nog kans maken op de derde plek. Trainer John van den Brom neemt in het thuisduel met SC Cambuur dan ook met niets minder dan de overwinning genoegen.

Cambuur voor AZ eerste horde in jacht op derde plaats

'We willen derde worden, dus dan móeten we de komende twee wedstrijden zes punten pakken', zo sprak Van den Brom vrijdagmiddag op de persconferentie. 'Zo simpel is het. Alleen dan hebben we plek drie weer binnen bereik.' AZ stond er wat die plaats drie betreft goed voor, maar nederlagen tegen FC Utrecht (6-2) en Vitesse (3-1) hebben de Alkmaarders wat teruggeworpen. Ze staan nu vierde, met vier punten achterstand op nummer drie Feyenoord. De derde plaats geeft recht op deelname aan de Europa League.

De Friese tegenstander van zaterdag (20.45 uur) kan op bewondering van Van den Brom rekenen. 'Cambuur heeft zich op een goede en mooie manier veilig gespeeld. Ik vind het knap van trainer Henk de Jong hoe hij met beperkte middelen het maximale eruit heeft gehaald. En dat op een herkenbare manier', zo loofde Van den Brom zijn collega-trainer.

Aandachtig toeschouwer bij het duel in Alkmaar zal zaterdag overigens Jürgen Klinsmann zijn. De Duitse bondscoach van de Verenigde Staten komt kijken voor AZ-spits Aron Jóhannsson. 'Hij komt niet voor niets', verklapte Van den Brom vrijdag alvast. 'Want Aron speelt. Of de weer fitte Celso Ortiz ook al bij de wedstrijdselectie zit, weet ik nog niet. Nemanja Gudelj is terug van een schorsing, maar verder is de basis hetzelfde als tegen Vitesse.'

Voordeel
Tot slot ging Van den Brom in op Billy Beane. De Amerikaanse honkballegende maakte furore door op basis van statistieken een succesformatie te formeren. Hij gaat AZ de komende tijd adviseren. 'Het is mooi dat AZ in staat is dit soort mensen te strikken. De andere manier van denken van Beane, die hij op ons gaat overbrengen, daar kunnen we zeker ons voordeel mee doen. Het wordt interessant, ik geloof er wel in.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.