Dramatisch cijfer Wiedemeijer geeft AZ gelijk

Reacties

Reinold Wiedemeijer heeft vrijdag een negatieve hoofdrol vertolkt bij Vitesse – AZ. Zijn zwaar onvoldoende beoordeling bewees het gelijk van de Alkmaarse verliezers.

Dramatisch cijfer Wiedemeijer geeft AZ gelijk

John van den Brom was vrijdag na de wedstrijd tegen Vitesse niet te spreken over de arbitrale leiding in het Gelredome. De AZ-trainer mocht zich bekocht voelen, getuige ook het cijfer dat Wiedemeijer kreeg; een 3,5.

Van den Brom richtte zijn woede op Wiedemeijer, die in de slotfase bij een 2-1 stand geen penalty toekende na een overduidelijke handsbal van Rochdi Achenteh. 'Als drie trainers en een hele bank opspringen, dan zegt dat genoeg. Als ze (de scheidsrechter en zijn assistenten, red.) dit soort dingen niet zien, vraag ik me af waarom ze er dan wel staan?'

Wiedemeijer zelf vond de situatie 'heel lastig' om te beoordelen. Na het terugzien van een ander discutabel moment - overtreding van Davy Pröpper op Markus Hendriksen - was de arbiter wel stelliger. 'Dit is een fantastisch moment voor een videoreferee. Ik trek geel, omdat ik het niet zo goed zag. Als dat wel het geval was geweest, dan zou ik rood geven', zei hij tegen FOX Sports. De twee beslissingen in het nadeel van AZ droegen bij aan de slechte beoordeling van Wiedemeijer.  

Ed Janssen mag zich de beste scheidsrechter noemen van het afgelopen Eredivisie-weekend. Zijn optreden zaterdag bij FC Twente- PEC Zwolle (2-0) werd beoordeeld met een 7,5. Dankzij dat cijfer is hij naar de vijfde plaats geklommen. Dat ging ten koste van Pol van Boekel, die een 6,5 scoorde voor zijn leiding bij NAC Breda – Go Ahead Eagles.

Bekijk onderstaand het gehele klassement, dat nog altijd Björn Kuipers als lijstaanvoerder heeft.

SCHEIDSRECHTERSKLASSEMENT VI
Scheidsrechter Gemiddelde Duels Cijfer
B. Kuipers 6.66 19
B. Nijhuis 6.31 16 6 SC Heerenveen   - Ajax
E. Braamhaar 6.25 12
R. Liesveld 6.17 18 7 FC Dordrecht   - Feyenoord
E. Janssen 6.10 15 7,5 FC Twente   - PEC Zwolle
P. van Boekel 6.07 15 6,5 NAC Breda   - Go Ahead Eagles
S. Gözübüyük 6.00 15
K. Blom 5.92 19 6,5 SC Cambuur   - FC Utrecht
T. van Sichem 5.85 13
R. Wiedemeijer 5.81 16 3,5 Vitesse   - AZ
P. Vink 5.81 13
D. Makkelie 5.68 14 6 ADO Den Haag   - Heracles Almelo
J. Kamphuis 5.63 15 5 Excelsior   - Willem II
D. Higler 5.59 16 6 PSV   - FC Groningen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.