Onfortuinlijke Hoedt: 'Gewoon slecht gedaan van mij, klaar'

Reacties

Het was vrijdag bepaald niet de avond van AZ-verdediger Wesley Hoedt. Met twee fouten leidde hij de 3-1 nederlaag van zijn ploeg bij Vitesse in. En daar baalde hij logischerwijs als een stekker van.

Onfortuinlijke Hoedt: 'Gewoon slecht gedaan van mij, klaar'

Bij de 1-0 van Bertrand Traore gleed Hoedt weg, waarna hij de penalty veroorzaakte waaruit de 2-1 viel. 'Ik wilde stoppen met rennen, maar glijd weg', blikte Hoedt bij FOX Sports terug op het eerste moment. 'Je kan het op het veld afschuiven, maar dat is ook gewoon slecht gedaan van mij, klaar.' Over de strafschop wilde hij niet te veel kwijt. 'Je kunt hem geven, je kunt hem ook niet geven.'

Hoedt vertrekt na dit seizoen naar Lazio, hetgeen hem de laatste maanden op de nodige media-aandacht kwam te staan. Ondanks zijn naderende vertrek knokte de 21-jarige verdediger zich in de AZ-basis. En lange tijd met succes. 'Ik ben de laatste tijd heel erg geprezen, het is allemaal goed gegaan. Maar dit is gewoon een heel zure avond', treurde hij.

Sowieso baalde Hoedt verschrikkelijk van de nederlaag. 'Eerlijk gezegd vond ik Vitesse helemaal niet zo goed voetballen, ik denk dat wij in de eerste helft beter waren. We begonnen goed, maar die knullige 1-0 mag gewoon niet. In de tweede helft konden we niet meer hetzelfde brengen, maar kregen we toch nog een levensgrote kans. Die ging er niet in, dat zijn beslissende momenten. Deze nederlaag doet mischien nog wel meer pijn dan vorige week', verwees hij nog naar het 6-2 verlies bij FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.