Cambuur rond de tafel met gewilde Ogbeche

Reacties

SC Cambuur gaat de winterstop benutten voor een gesprek met clubtopscorer Bartholomew Ogbeche, wiens contract na dit seizoen afloopt. De club kan een vertrek van de spits niet uitsluiten.

Cambuur rond de tafel met gewilde Ogbeche

'We zijn heel tevreden over hem, laat dat duidelijk zijn. We gaan de komende periode met hem in gesprek', aldus technisch directeur Henri van der Vegt tegenover Voetbal International. 'Bartholomew heeft aangegeven het goed naar zijn zin te hebben in Nederland, maar er zullen meer mogelijkheden voor hem zijn. Daar moeten we onze ogen niet voor sluiten.'

Met negen doelpunten in veertien wedstrijden is Ogbeche (31) dit seizoen van onschatbare waarde voor Cambuur. 'We gaan er alles aan doen om hem in januari te behouden, maar een transfer kun je nooit uitsluiten. Een onverkoopbare speler bestaat niet', legt Van der Vegt uit.

De komst van een of twee nieuwe verdedigers heeft daarnaast prioriteit voor Cambuur. 'Door zware blessures bij Calvin Mac-Intosch en Marlon Pereira is de spoeling achterin nu wel erg dun. In de afgelopen twee wedstrijden (4-1 zege tegen Excelsior en 3-1 winst tegen NEC) stond het achterin heel aardig, maar we moeten nu niet ineens onze ogen sluiten voor onze problemen achterin', zegt Van der Vegt, die zijn pijlen richt op een transfervrije aanwinst of versterking op huurbasis.

De Jong
Van der Vegt gaat de komende periode ook gebruiken voor een gesprek met trainer Henk de Jong, wiens verbintenis eveneens tot de komende zomer loopt. 'Ik ga geen specifieke datum noemen, want dan gaat iedereen ons daarop vastpinnen, maar we gaan binnenkort eens rond de tafel met Henk. We hebben een zwaar 2015 beleefd met Cambuur. Tijdens dat gesprek gaan we van beide kanten eens bekijken hoe we daar tegenaan kijken en hoe we over de toekomst denken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.