Cambuur: 'Misschien hadden we eerder moeten ingrijpen'

Reacties

In den lande wordt de onrust bij SC Heerenveen graag uitgelicht, maar in de stad Leeuwarden kunnen ze er ook wat van bij hekkensluiter SC Cambuur.

Cambuur: 'Misschien hadden we eerder moeten ingrijpen'

Cambuur versleet in één seizoen drie trainers: Henk de Jong, assistent Sandor van der Heide en keeperstrainer René Grotenhuis. Laatstgenoemde had een verrotte knie, liet zich opereren, maar hoefde vervolgens niet terug te keren. Zijn contract werd niet verlengd. Bij de andere twee was er een voorgeschiedenis.

De bom werd al gelegd in de winter van 2015, toen Cambuur als de nummer zeven van Nederland aan het kerstdiner zat. Vervolgens ging het bergafwaarts. De ploeg was al praktisch veilig, maar de leiding predikte realiteitszin: de Eredivisie was geen speeltuin. Intussen hield de technische staf vast aan de aanvallende speelstijl, soms zelfs het een-op-een waarmee ook FC Dordrecht ten onder ging.

In november vorig jaar greep de club in. Assistent Van der Heide moest vertrekken, vijf nederlagen later hield De Jong het voor gezien. Voormalig technisch manager Marcel Keizer (foto) stapte in. Het was misschien al wel te laat. Had de leiding niet eerder maatregelen moeten nemen? En waarom de assistent weg en niet de hoofdtrainer?

'Deze argumentatie is meer plausibel dan wijzen naar het spelersbeleid’, meent algemeen directeur Ard de Graaf. 'Misschien hadden we eerder of anders moeten ingrijpen. Maar wij geloofden in Henk, maar dan wel met een sterke staf om hem heen. Vergeet niet dat hij deze club ontzettend veel heeft gebracht. We zijn inmiddels anders gaan spelen, realistischer. Wij hebben het volste vertrouwen in Marcel.'

Anderhalf jaar geleden droomde SC Cambuur van Europees voetbal, nu resten nog vijf duels om directe degradatie te voorkomen. Een reportage over zwarte cijfers en een zwarte horizon in de VI van deze week. Klik hier om VI nummer 14 te bestellen, of hier voor het volledige artikel op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.