Cambuur en RKC delen de punten in Jupiler-topper

De topper in de Jupiler League tussen SC Cambuur en RKC Waalwijk heeft geen winnaar opgeleverd: 1-1.

Het competitieduel tussen SC Cambuur en RKC Waalwijk kon gerust een topper genoemd worden. Het verschil op de ranglijst tussen koploper RKC en de Friezen was weliswaar liefst zeven plaatsen, maar het verschil in punten slechts drie. De winnaar zou dientengevolge uitstekende zaken doen.

In een regenachtig Leeuwarden schoot de thuisploeg uit de startblokken. De ploeg van trainer Stanley Menzo nam al na een goede drie minuten spelen de leiding door een prachtig doelpunt van Oguzhan Türk. De dribbelaar trok vanaf rechts naar binnen en haalde verwoestend uit, doelman Ohad Levita kansloos achterlatend: 1-0.

Nog geen minuut later had het zomaar gelijk kunnen staan, maar de Friese sluitpost David Meul redde katachtig op een inzet van Fred Benson. Even daarna kwam dezelfde Benson een teenlengte tekort om een voorzet van Derk Boerrigter af te ronden.

De eerste helft was het aanzien meer dan waard en vloog voorbij. Cambuur had het overwicht en het beste van het spel, maar RKC bleef met een aantal uitvallen gevaarlijk. De tweede helft stond qua attractiviteit in schril contrast met het gedeelte van voor de thee.

Tot goed voetbal kwamen de ploegen niet meer. Grote kansen bleven eveneens lange tijd uit. Cambuur leek het allemaal wel te geloven en dat sterkte de gasten in de gedachte dat er misschien nog wel een puntje in zat. De gelijkmaker van Derk Boerrigter, vijf minuten voor tijd, was verdiend te noemen.

De buitenspeler bekroonde een uitstekende steekbal van Benson met een rake schuiver langs de uitblinkende Cambuur-sluitpost Meul. Daarna behoorde zelfs de volle winst nog tot de mogelijkheden voor de Waalwijkers, maar het bleef bij de 1-1.

Door de remise is de ploeg van trainer Ruud Brood koploper af in de Jupiler League. FC Zwolle, dat won van Sparta, en FC Volendam, dat Go Ahead Eagles versloeg, zijn de Waalwijkers voorbijgestreefd in de stand.