RKC Waalwijk meldt zich in top Jupiler League

RKC Waalwijk heeft vrijdagavond het uitduel bij Go Ahead Eagles winnend afgesloten. In Deventer zegevierde de ploeg van trainer Ruud Brood met 1-3.

Donny de Groot tekende namens RKC voor de openingstreffer. De spits, die vorig seizoen nog de clubkleuren van Go Ahead verdedigde, kopte raak uit een corner. Vijf minuten voor rust zorgde Derk Boerrigter voor een ruimere marge. Zijn vrije trap werd van richting veranderd en trof doel.

Op slag van rust deed Michal Janota wat terug namens de thuisploeg. De Pool bracht met zijn rake vrije trap de spanning terug. Fred Benson (foto) deed die spanning kort na rust als sneeuw voor de zon verdwijnen. De spits schoot in en mocht van geluk spreken dat Eagles-goalie Sregio Padt blunderde, hetgeen de eindstand betekende: 1-3.

Door de overwinning komt RKC tot op twee punten van koploper FC Zwolle, dat maandag in actie komt op bezoek bij Helmond Sport.