Cambiasso redt punt voor Inter in thuisduel met Genoa

Internazionale heeft zijn laatste wedstrijd van 2012 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Andrea Stramaccioni hield een punt over aan het thuisduel met Genoa dankzij Esteban Cambiasso (1-1).

Zonder Wesley Sneijder, die afgelopen week vervroegd kerstvakantie kreeg en komende transferperiode lijkt te vertrekken uit Milaan, had Inter een licht overwicht in Giuseppe Meazza. De Nerazzurri wisten dit echter niet om te zetten in een voorsprong.

Een klein kwartier voor tijd kwamen de bezoekers onverwachts op voorsprong. Na een lange pass van Juraj Kucka trok Ciro Immobile vanaf de linkerkant naar binnen en na een simpele lichaamsbeweging kwam hij alleen voor doelman Samir Handanovic, die hij met een lage schuiver passeerde.

Inter ging verwoed op jacht naar de gelijkmaker en vijf minuten voor tijd was het ook raak. Cambiasso kopte een voorzet van Antonio Cassano binnen en in blessuretijd kreeg de Argentijnse middenvelder ook nog een kans op 2-1. Op aangeven van opnieuw Cassano schoot Marko Livaja op de paal en de rebound werd door Cambiasso naast het doel van Sebastien Frey gemikt.

Het bleef dus bij een gelijkspel voor Inter, dat daardoor nu 35 punten heeft uit achttien duels. Dat zijn er negen minder dan koploper Juventus, dat vrijdag met 2-1 won op bezoek bij Cagliari. Genoa blijft ondanks de remise voorlaatste staan in de Serie A.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.