Cagliari zet icoon Zola al na drie maanden op straat

Reacties

Cagliari heeft trainer Gianfranco Zola ontslagen. Daarmee is de hereniging van het clubicoon met zijn oude liefde uitgedraaid op een farce.

Cagliari zet icoon Zola al na drie maanden op straat

Zola was nog geen drie maanden werkzaam voor Cagliari. Sinds zijn aanstelling medio december won Zola slechts één duel met de Rossoblù. De afgelopen drie duels, met Internazionale, Hellas Verona en Sampdoria, gingen allemaal verloren. Daardoor is de club afgezakt naar de achttiende plaats, die aan het einde van het seizoen degradatie naar de Serie B tot gevolg heeft.

De op Sardinië geboren Zola speelde tussen 2003 en 2005 voor Cagliari, dat hij met zijn doelpunten haast hoogstpersoonlijk naar de Serie A leidde. Na dat kunststukje en een seizoen op het hoogste niveau met zijn jeugdliefde zette Zola een punt achter zijn loopbaan. Sinds de promotie in 2004 is Cagliari onafgebroken actief op het hoogste niveau.

Cagliari was na West Ham United en Watford de derde club waar Zola als trainer fungeerde. Het ligt in de lijn der verwachting dat Cagliari de voorganger van Zola, de gelouterde Tsjech Zdenek Zeman, terughaalt als trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.