'Bytyqi is geen tweede Rusnák'

Reacties

Met Sinan Bytyqi als belangrijkste aanwinst werkt SC Cambuur toe naar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, komende zaterdag. De huurling van Manchester City moet in Leeuwarden de opvolger worden van zijn voormalige teamgenoot en smaakmaker Albert Rusnák, die onlangs naar FC Groningen vertrok.

'Bytyqi is geen tweede Rusnák'

Maandag trainde Bytyqi voor het eerst mee met Cambuur. 'Veel mensen zien hem als een tweede Rusnák, maar dat is niet helemaal terecht', zegt technisch manager Marcel Keizer tegen Voetbal International. 'Bytyqi is pas negentien jaar en komt midden in een seizoen binnen, terwijl Albert eerst een voorbereiding van zes weken meemaakte voordat hij hier zijn debuut maakte. Daar moet je wel rekening mee houden.' Ook Bytyqi is een aanvallende middenvelder die eveneens op beide flanken uit de voeten kan.

Daarnaast zoekt Cambuur nog naar een extra versterking voor de vleugels. De belangrijkste kandidaat is Mikhail Rosheuvel. De 24-jarige rechterspits heeft van AZ te horen gekregen dat hij mag vertrekken. 'Een speler van het kaliber Rosheuvel hebben we er graag bij', aldus Keizer. Vorig seizoen werd de Amsterdammer verhuurd aan Heracles Almelo. Daar kwam hij tot 34 competitiewedstrijden. Ook andere Nederlandse clubs informeerden bij AZ naar Rosheuvel, maar vooralsnog is Cambuur het meest concreet.

Bekijk hier het kennismakingsinterview van Cambuur TV met de kersverse aanwinst, die verklapt al geregeld contact te hebben gehad met zijn voorganger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.