BVB en Napoli zeker van overwintering na uithaal

Reacties

Borussia Dortmund en Napoli hebben uitgehaald en daarmee hun overwintering in de Europa League bevestigd. Liverpool boekte een benauwde zege.

BVB en Napoli zeker van overwintering na uithaal

Rubin Kazan – Liverpool 0-1
Jürgen Klopp heeft ook zijn eerste Europese zege te pakken als manager van Liverpool. Rubin Kazan, dat twee weken geleden bij het thuisdebuut van de Duitse coach 1-1 speelde op Anfield, moest er op eigen veld aan geloven. Kort na rust brak Jordon Ibe de ban namens The Reds. Hij sloot een solo af met een schot in verre hoek. Zijn eerste doelpunt voor Liverpool 

Omdat koploper FC Sion op eigen veld genoegen moest nemen met een punt (Girondins Bordeaux speelde 1-1 in Zwitserland), heeft Liverpool met zes punten ook meer zicht gekregen op de groepswinst. Het gat bedraagt nog twee punten. Maar Bordeaux, de volgende opponent van The Reds zit op het vinkentouw met vier punten.

Borussia Dortmund – FK Qabala 4-0
Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel had voor de wedstrijd tegen FK Qabala gezegd dat alles was gericht op kwalificatie voor de volgende ronde in de Europa League, en dus niet op de aanstaande derby tegen Schalke 04. Maar zijn zes wijzigingen vertelden een ander verhaal, al was het resultaat ongetwijfeld wat Tuchel voor ogen had.

Marco Reus en Pierre-Emerick Aubameyang hadden BVB tegen Qabala voor rust op het spoor gezet van een overwinning, die Europese overwintering betekende. Henrikh Mkhitaryan was beide keren de aangever voor de goals. Een eigen doelpunt van Sergei Zenjov maakte een einde aan de illusies van de Azerbeidzjanen, voordat Mkhitaryan de eindstand op 4-0 bepaalde.

Garry Rodrigues, de Rotterdamse Kaapverdiaan, verloor met PAOK Saloniki daarentegen zicht om met BVB naar de volgende ronde te gaan. Krasnodar was met 2-1 te sterk voor de Grieken, die met een achterstand van vier punten op de Russen moeten vrezen voor uitschakeling.

Club Brugge – Legia Warschau 1-0
Terwijl Napoli met een duidelijke 5-0 zege op het Deense FC Midtylland zich zekerheid verschafte over een vervolg in de Europa League, daar pakte Club Brugge de laatste kans om ook na de winterstop nog actief te zijn in Europa. De ploeg van trainer Michel Preud'homme boekte ten koste van Legia Warschau de eerste zege in de groepsfase. Thomas Meunier werd met zijn doelpunt kort voor rust de matchwinner.

Met vier punten na vier duels staan de Belgen, die aantraden met Stefano Denswil en zonder de geblesseerde Ruud Vormer, nog wel derde in Groep D. Maar met een achterstand van twee punten op nummer twee FC Midtjylland is kwalificatie voor de volgende weer haalbaar.    

Viktoria Plzen – Rapid Wien 1-2
In Groep E zijn de kaarten zo goed als geschud. Rapid Wien weet zich in elk geval verzekerd van een vervolg in de Europa League in 2016. De Oostenrijkers, die Ajax uit de Champions League hielden, boekten ten koste van Viktoria Pilzen de vierde zege op rij. Philipp Schobesberger was met twee goals de gevierde man bij Rapid Wien, dat waarschijnlijk gezelschap krijgt van Villarreal. De Spanjaarden wonnen met 2-1 van Dinamo Minsk en hebben daarmee een voorsprong van zes punten genomen op Viktoria Plzen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.