Büttner: 'Ik denk dat ik aardig wat ervaring meebreng'

Reacties

Alexander Büttner is in de wolken met zijn nieuwe club Anderlecht, die hem met een huurcontract verloste van zijn bijrol bij Dinamo Moskou. De 26-jarige verdediger hoopt met zijn ervaring een belangrijke rol te kunnen spelen in de jacht op de Belgische titel.

Büttner: 'Ik denk dat ik aardig wat ervaring meebreng'

'Ik denk dat dit de beste keuze is voor mij', zegt Büttner in een interview op het clubkanaal van zijn nieuwe werkgever, die bij het huurcontract een optie tot koop bedong. 'Anderlecht is een topclub en ze spraken het vertrouwen in mij uit. Ik heb twee jaar bij Manchester United gespeeld en heb ook bij Dinamo met grote spelers gespeeld, dus ik denk dat ik aardig wat ervaring meebreng.'

De vleugelverdediger komt bij Anderlecht terecht in een 'goed voetballend team met jonge jongens'. 'Ik wil gewoon kampioen worden met Anderlecht', klinkt Büttner strijdlustig. De club uit Brussel bezet na 24 speelronden de derde plaats met vijf punten achterstand op koploper AA Gent.

In Rusland kwam Büttner, die met rugnummer 28 - 'Mijn debuutnummer bij United, dat ik ook op mijn arm heb laten tatoeëren' - gaat spelen, niet voor in de plannen van trainer Andrei Kobelev. Op 2 augustus deed de ex-speler van Vitesse en Manchester United negen minuten mee tijdens het gelijkspel op bezoek bij Lokomotiv Moskou (1-1), maar daar bleef het bij. Een week later zat de linksback voor het laatst in de wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.