Butland breekt enkel en mist EK met Engeland

Jack Butland heeft zaterdagavond tegen Duitsland (2-3 winst Engeland) een ernstige blessure opgelopen. Een scan heeft namelijk uitgewezen dat de Engelse doelman zijn rechterenkel gebroken heeft.

Door de blessure staat Butland zeker drie maanden buitenspel en mogelijk zelfs nog langer wanneer een operatie noodzakelijk blijkt. De sluitpost mist daardoor niet alleen de oefeninterland tegen het Nederlands elftal, maar moet ook het EK in Frankrijk aan zich voorbij laten gaan.

De 23-jarige Butland was bij Stoke City bezig aan een ijzersterk seizoen en kreeg tegen Duitsland als vervanger van de geblesseerde Joe Hart zelfs de voorkeur boven Fraser Forster onder de lat van Engeland. De wedstrijd, die na een 2-0 achterstand nog in winst werd omgezet door de Engelsen, liep echter uit op een persoonlijk drama voor de goalie.

Butland raakte zaterdag in de 41ste minuut geblesseerd, maar liet zich niet direct wisselen. Een minuut later kon hij echter niet op volle kracht naar een schot van Toni Kroos duiken, waardoor Duitsland op voorsprong kwam. Vervolgens ging Butland alsnog naar de kant en werd hij vervangen door Forster.